Payroll Specialist (24-32 uur)

Description

Vernieuwen en verbeteren staat momenteel hoog op onze agenda. Zo ook voor onze salarisadministratie. Vanuit deze gedachte zoeken wij een Payroll Officer. De rode draad in deze functie is dat je samen met de HR-administratie verantwoordelijk bent voor het voorbereiden en indienen en controleren van de salarismutaties voor 530 vaste medewerkers. Ben jij die ervaren salarisadministrateur die het leuk vindt om te werken in een omgeving waar je snel moet kunnen inspringen op nieuwe vragen? Draag jij graag bij aan de veranderingen binnen Vlisco en de Salarisadministratie? Dan nemen we je graag mee in de specificaties van deze functie. 

 

Verantwoordelijkheden 

De HR-afdeling van Vlisco is op zoek naar een ervaren parttime salarisadministrateur. Het is vooral van belang dat medewerkers correct en tijdig betaald worden.

De nadruk ligt niet alleen op administratieve taken, maar ook op het meedenken in processen en procedures en het uitbrengen van advies over de juiste toepassing van de arbeidsvoorwaarden of mogelijke efficiëntieslagen. Je brengt rapport uit aan de Supervisor HR-administratie.

Hiernaast draag je verantwoordelijkheid voor de onderstaande uitvoerende taken:

 • Het verzamelen en voorbereiden van de benodigde formulieren voor de verwerking van de salarisadministratie door Centric;
 • Het verzorgen van meldingen en correspondentie richting Pensioenfonds, en Werknemer-verzekeringen en andere interne en externe klanten;
 • Het uitvoeren van salarisadministratie rondom ziekteverzuim;
 • Het opstellen en actueel houden van procedures;
 • Het optimaliseren en moderniseren van het payroll proces;
 • Het up-to-date houden van salaris-informatie en systemen;
 • Het verzorgen van (ad-hoc) rapportages en overzichten;
 • Voorbereiden van audit-, en output documenten voor salarisadministratie en het ondersteunen van gesprekken met interne en externe auditors en Finance;
 • Ondersteuning en advies aan de HR-specialisten;
 • Eerste aanspreekpunt voor medewerkers met vragen over salarissen.

Requirements

Om deze rol tot een succes te maken ben je een ervaren, analytische en zelfstandige professional. Met jouw oog voor detail en proactieve houding weet je op de juiste wijze je klant centraal te zetten. Ook ben je accuraat en werk je graag in een team naar een gezamenlijk doel toe.

Verder breng je mee:

 • Een PDL-diploma;
 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring bij voorkeur in een productieomgeving;
 • Ervaring in een adviesrol rondom loonbelasting (WKR en DI-budgetten);
 • Actuele kennis over Nederlandse fiscale wet- en regelgeving, sociale verzekeringen en 30%-regeling;
 • Affiniteit met applicatiebeheer en optimalisatie van HR-IT-landschap;
 • Kennis van Persmaster en Paymaster is een pré;
 • Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als Engels.

..en ben je bij voorkeur woonachtig bent in de regio Helmond en Eindhoven of de provincie Brabant.

Aanbod 

In de rol van Payroll Officer bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en veranderende werkomgeving. Je werkt met 4 HR Administrators in een team onder supervisie van een Supervisor HR-administratie. Wij bieden je een parttime (tussen de 24 en 32 uur) positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13de maand, 25 vakantiedagen, en een goede pensioenregeling.


Organisatie

Vlisco ontwerpt en bedrukt textiel sinds 1846. Vlisco is begonnen met het bedrukken van batikstoffen voor Indonesië, maar de kracht van Vlisco ligt tegenwoordig in het waxprinten voor West- en Centraal-Afrika. Al meer dan 100 jaar zijn Vlisco en de Afrikaanse vrouwen met elkaar verbonden. Het is gestart met een groep bijzondere, ondernemende vrouwen in Togo, (die ‘Nana Benz’ werden genoemd omdat ze dol waren op het automerk Mercedes). Deze vrouwen handelden in Vlisco-stoffen en beïnvloedden het ontwerp en de kleuren ervan. Afrikaanse vrouwen zijn de prints van Vlisco in hun hart gaan sluiten en hebben de prints opgenomen in de Afrikaanse cultuur: zo hebben ze namen voor de ontwerpen bedacht, verhalen over de betekenis verzonnen en er prachtige kledingstukken van gemaakt waarmee ze vandaag de dag nog steeds hun individualiteit uitdrukken.

 

Bij Vlisco hanteren we een uniek en complex waxprintproces, dat leidt tot de magische ontwerpen, die in Nederland worden gemaakt voor Afrikaanse klanten. Als je voor Vlisco werkt, werk je voor het bedrijf met het grootste textielarchief van de wereld en met een fabriek vol expertise, die nog steeds is gevestigd in Helmond, waar het allemaal begon. Je werkt voor een bedrijf waar design centraal staat. Een bedrijf dat Afrikaanse vrouwen eert en respecteert en dat de levendigheid en kracht van Afrika erkent.

 

Solliciteren

Ben jij de kandidaat die we zoeken, stuur ons dan je CV met motivatie via de onderstaande Apply button. Indien je nadere informatie over de vacature wenst kun je contact opnemen met Ángela Castaño Estévez, Corporate Recruiter via +31611067619.