Vlisco Business Intelligence Consultant

Job description

Vacature: BI Consultant 

Deze functie is een mooie uitdaging voor een BI professional met maximaal 5 jaar BI werkervaring . In deze Business Intelligence rol ga je aan de slag met het inrichten en toepassen van hoogstaande BI informatievoorziening.  


De functie:

Het applicatielandschap binnen Vlisco Groep is sterk in beweging als gevolg van organisatieontwikkelingen binnen Vlisco Groep. In dit applicatielandschap speelt BI een cruciale rol om te voorzien de gewenste (management) informatie ten behoeve van alle lagen in de organisatie.

In deze functie kun je jouw kennis en kunde op BI gebied inzetten binnen een bijzonder textielbedrijf in Helmond waar alle soorten functies vertegenwoordigd zijn. Een werkomgeving van fabriek en ambacht, van design & product teams tot Afrikaanse consument, handelaren en zusterbedrijven.

Je analyseert bedrijfsprocessen, onderzoekt de informatie behoefte en vertaalt data naar heldere en betrouwbare informatievoorziening (dashboards, rapportages etc.); vooral Qlikview applicatie. Ook kun je de brug slaan naar het ontwerpen, bouwen en implementeren van BI oplossingen. Met jouw inbreng en expertise til jij de efficiëntie van het management en directie naar een hoger niveau. Met een nieuw team ga je voor de allerbeste oplossing en durf je elke uitdaging aan. Het is een fulltime functie op het hoofdkantoor en productielocatie in Helmond (15 km van Eindhoven); incidenteel zal naar Afrika gereisd worden (1 of 2 keer per jaar).


Wat bieden wij jou?

 • Jouw talent inzetten binnen een omgeving waarin je er écht toe doet
 • Een salaris dat past bij jouw ervaring en groeipotentie
 • Flexibele werktijden en voorzieningen om zo nu en dan vanuit huis te werken. Wij geloven in het efficiënt indelen van je tijd
 • Een telefoon en laptop zorgen ervoor dat je overal on the job kan zijn Ontwikkeling van je kwaliteiten, vakkennis en groeipotentie. Stilstand is achteruitgang
 • Een "maak"bedrijf met unieke, tastbare unieke producten.


Jouw profiel:

 • Je hebt HBO of WO werk- en denkniveau richting informatiekunde, wiskunde, informatica
 • Ervaring met Qlikview of andere BI tools is een pre
 • Basis kennis van Data warehouse en ETL tooling
 • Je weet razendsnel de pijnpunten te herkennen en te benoemen
 • Helder, concreet en vol vertrouwen geef jij advies
 • Jouw expertise en betrokkenheid komt duidelijk naar voren in zowel een persoonlijk gesprek als in een plan van aanpak.


Procedure:

Wij doen niet aan selectiedagen. Wij vinden een 1 op 1 kennismaking belangrijk en daarom zul je met veel mensen praten en veel van het bedrijf zien tijdens de sollicitatieprocedure. Spreekt dit je aan? Stuur dan meteen je CV en motivatie - in het Nederlands of in het Engels - middels de "apply-knop" hieronder. Voor meer informatie kun je contact met HR 0492-570922


Nieuwsgierig hoe we ons product maken?
Kijk op de linkedin Vlisco company profile voor filmpjes

Requirements

.