Milieu Expert/Coördinator

Job description

Voor onze afdeling HSE (arbo, milieu en brandveiligheid) bij Vlisco Netherlands B.V. in Helmond zoeken wij een

 

Milieu Expert/Coördinator – fulltime 38 uur

 

Als lid van het HSE team is je uitdaging om binnen het beleid van Vlisco op een praktische manier overtredingen en milieu-incidenten te voorkomen om een ongestoorde productie te garanderen. Dit bereik je door het in stand houden van compliance van Vlisco met Nederlandse / Europese milieu wet- en regelgeving (IPPC / BEVI) en ISO14001. Vanwege de locatie in het stadscentrum van Helmond zijn de milieuprestaties kritisch voor Vlisco.

 

Verantwoordelijkheden

- ondersteunen van lijnorganisatie en staffuncties door de hele organisatie, als HSE specialist

- bewaken, rapporteren en verbeteren  van de milieu resultaten van Vlisco

- onderhouden / implementeren van het milieuzorgsysteem: waaronder voorbereiden en presenteren van milieu managent reviews, milieubeleid en (meerjaren) plan van Vlisco Netherlands, coördineren en uitvoeren van HSE audits, maken en implementeren van HSE procedures

- monitoren van ontwikkelingen in de nabije omgeving en in (inter)nationale wet- en regelgeving

- signaleren en benoemen van risico’s én kansen in de (productie) afdelingen

- communiceren over milieurisico’s en verbeteringen met interne en externe belanghebbenden

- creëren draagvlak bij onze medewerkers

Requirements

Eisen

- HBO+/WO opleiding (chemie/HLO, procestechnologie, milieumanagement of gelijkwaardig)

- minimaal 5 jaar werkervaring met milieu in de textiel- of procesindustrie

- op een pragmatische manier de toenemende druk van wet- en regelgeving vertalen naar de dynamische praktijk en beperkingen van een middelgroot bedrijf

- voor de organisatie ben je een specialist, binnen het vakgebied milieu (HSE) ben je een generalist: je beschikt over kennis van en ervaring met onder andere invoeren en onderhouden van zorgsystemen (ISO14001), aanvragen en implementeren van milieuvergunningen (WABO, Emissiehandel CO2, Activiteitenbesluit), opslag chemicaliën (PGS15), energiebesparing (MEE convenant), emissies naar lucht (NeR) / water (ABM), bodemverontreiniging/sanering, geluid, relevante HSE wet- en regelgeving en aantoonbare ervaring met arbeidsomstandigheden / veiligheid

- goede beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift en een goede communicator

 

Overige gevraagde competenties

- intrinsiek gemotiveerd, flexibel en enthousiast

- uitstekende analytische vaardigheden

- initiatiefrijk, proactief in het signaleren van risico’s en kansen, en het zoeken / realiseren van oplossingen

- in staat om op alle niveaus in de organisatie, van machine operator tot CEO, te communiceren en te overtuigen op een heldere, bondige en zelfverzekerde wijze; gretig om de organisatie te helpen groeien in HSE bewustzijn en verantwoordelijkheid

- continue verbetering (PDCA) in HSE in hart en nieren

- goede teamspeler met een no-nonsense instelling

- hoog nivo van professionaliteit, organisatorische vaardigheden en vaardig in plannen / time management

- beheersing MS Office pakket

 

Vlisco Group

Vlisco Group is een bedrijf met een zeer interessant verhaal. Vlisco produceert al 170 jaar zeer populaire modestoffen van hoge kwaliteit, met sprekende kleuren en expressieve dessins die een essentieel onderdeel vormen van de levendige West en Centraal Afrikaanse cultuur. Het portfolio van Vlisco Group bestaat uit vier merken: Vlisco, Woodin, Uniwax en GTP.

 

Design, mode, creativiteit, innovatie en kwaliteit zijn hierbij de overkoepelende merkwaarden. Vlisco Group heeft circa 2.300 medewerkers met een hoofdkantoor in Nederland, productielocaties in Nederland, Ivoorkust en Ghana, en vele lokale commerciële organisaties. Vlisco Netherlands heeft  circa 600 medewerkers. Vlisco Netherlands is  behalve textieldrukkerij ook een klein chemisch bedrijf, met één been in de vorige eeuw en met één been in de toekomst, gericht op verbetering van kwaliteit en efficiëntie.

 

Wij zijn op zoek naar kandidaten die een bijdrage kunnen leveren aan onze organisatie. Deze kandidaten voelen zich thuis in onze informele, ondernemende cultuur en kunnen zich vinden in het dynamische en creatieve karakter van ons bedrijf. Zij hebben zelf ook een interessant verhaal te vertellen!

Je rapporteert rechtstreeks aan de Manager HSE.

 

Werken bij Vlisco
We bieden een fulltime baan voor 38 uur per week, flexibele werktijden en prima arbeidsvoorwaarden in een dynamische markt. Salarisindicatie voor deze functie is € 3.000,- tot 5.000,- bruto per maand, 8% vakantiegeld en een 13e maand. Wij vragen bereidheid om deel te nemen aan een 4-wekelijkse consignatie van het HSE team (bereikbaar bij incidenten).

 

Interesse?

Stuur je C.V. en een korte motivatiebrief via onze website http://careers.vlisco.com/ of via linked-in. Reacties in het Engels worden op prijs gesteld!

Indien je nog aanvullende vragen hebt, dan kun je contact opnemen met Rolf Kirkels, Manager HSE op telefoon 06 – 1219 4731.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!