Manager Performance Management

Description

Veranderen en verbeteren staat momenteel hoog op onze agenda. Zo ook binnen onze HR-afdeling. Vanuit deze gedachte zijn wij op zoek naar een manager performance management. Dit is een geheel nieuwe rol binnen Vlisco. De rode draad in deze functie is het inzichtelijk maken welke kennis en competenties voor nu en de toekomst nodig zijn. Op het gebied van performance management ontwikkel je de visie en bijbehorende tooling. Ben jij die ervaren prestatie manager die acteert als een spin in het web? Draag jij er graag zorg voor dat onze medewerkers en teams kunnen excelleren en presteren waarbij vitaliteit, vakmanschap en verandervermogen centraal staan? Zet jij jouw kennis en ervaring als expert en leidinggevende graag in binnen een veranderende omgeving? Dan nemen we je graag mee in de specificaties van deze functie.


Organisatie

Vlisco Group is een bedrijf met een zeer inspirerend verhaal. Vlisco produceert al 170 jaar zeer populaire modestoffen van hoge kwaliteit, met sprekende kleuren en expressieve dessins die een essentieel onderdeel vormen van de levendige West en Centraal Afrikaanse cultuur. Het portfolio van Vlisco Group bestaat uit vier merken: Vlisco, Woodin, Uniwax en GTP. Design, mode, creativiteit, innovatie en kwaliteit zijn hierbij de overkoepelende merkwaarden. Vlisco Group heeft circa 2.300 medewerkers met een hoofdkantoor in Nederland, productielocaties in Nederland, Ivoorkust en Ghana, en vele lokale commerciële organisaties. Vlisco Netherlands heeft  circa 600 medewerkers. Binnen de organisatie heerst een echte Brabantse cultuur; hard werken, gezelligheid en een hoge betrokkenheid vanuit de medewerkers. Dit in combinatie met bouwen en professionaliseren van de organisatie.


Verantwoordelijkheden
Als manager Performance Management ben je onderdeel van de afdeling HR en geef je direct leiding aan een case health manager. Je rapporteert direct aan de HR-directeur en maakt deel uit van het HR-MT. Je vormt samen met de manager Learning & Development een belangrijke tandem. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van strategische personeelsplanning en het ontwikkelen en implementeren van een visie, strategie en beleid op het gebied van performance management en de performance cycle.

Hiernaast draag je verantwoordelijkheid voor de onderstaande taken:

 • Het ontwikkelen van een visie op het gebied van “workforce of the future” en de implementatie;
 • Het ontwikkelen van de strategie op het gebied van duurzame inzetbaarheid, gezondheidsbevordering en management;
 • Het toezien op het borgen van kennis;
 • Het opzetten en het uitrollen van een programma t.a.v. duurzame inzetbaarheid;
 • Het adviseren van het lijnmanagement over performance management instrumenten om de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en teams te vergroten en te verbreden;
 • Het ondersteunen van leidinggevenden in de toepassing van de performance management cycle;
 • Het adviseren van leidinggevenden over meetbare en transparante prestatie- en ontwikkeldoelstellingen en het voeren van “het goede gesprek";
 • Het motiveren van medewerkers om eigenaarschap te nemen over hun eigen inzetbaarheid en ontwikkeling.

Requirements

Kwaliteiten
Om deze rol tot een succes te maken ben je een mensgerichte professional met een visie voor de toekomst op het gebied van performance management. Je communiceert en schakelt makkelijk op alle niveaus in de organisatie. Je staat stevig in je schoenen, bent stressbestendig, flexibel en beschikt over een positieve houding en een flinke dosis humor. Ook ben je creatief en enthousiast in het overbrengen van je doelstellingen. Je bent in staat om stakeholders inhoudelijk te overtuigen en draagvlak te creëren. Ook weet je impact te maken en beschik je over implementatiekracht om doorbraken te realiseren. Kortom een echte specialist op het gebied van performance management. 

Verder breng je mee:

 • Relevante kennis en ervaring op het gebied van performance management;
 • Kennis van talent management, leadership development en succession planning;
 • Aantoonbare ervaring in het maken en implementeren van beleid en het opzetten en aansturen van programma’s en grote projecten;
 • Ervaring als leidinggevende en budgetverantwoordelijke;
 • Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in zowel Nederlands als Engels;
 • fulltime beschikbaarheid.

Interesse?
Indien je graag meer wilt weten over de functie, dan kun je contact opnemen met Angela Castaño, Recruiter via 06-11067619.
Maak je interesse kenbaar door te solliciteren via de apply button. Bij je sollicitatie ontvangen wij graag een motivatiebrief en een uitgebreid curriculum vitae.