Manager Learning & Development

Description

Verandering en verbetering staat hoog op de agenda van deze organisatie, zo ook binnen de afdeling HR. Je vervult een nieuwe rol binnen de organisatie, die je in staat stelt om je kennis op strategisch niveau in te zetten. De rode draad in deze functie is het ontwikkelen en implementeren van een nieuwe strategie op het gebied van leren en ontwikkelen. Heb jij de nodige ervaring op gebied van verandermanagement gecombineerd met leidinggevende ervaring? Dan neem ik je graag mee in de specificaties van deze functie.

 

Organisatie

Vlisco Group is een bedrijf met een zeer inspirerend verhaal. Vlisco produceert al 170 jaar zeer populaire modestoffen van hoge kwaliteit, met sprekende kleuren en expressieve dessins die een essentieel onderdeel vormen van de levendige West en Centraal Afrikaanse cultuur. Het portfolio van Vlisco Group bestaat uit vier merken: Vlisco, Woodin, Uniwax en GTP. Design, mode, creativiteit, innovatie en kwaliteit zijn hierbij de overkoepelende merkwaarden. Vlisco Group heeft circa 2.300 medewerkers met een hoofdkantoor in Nederland, productielocaties in Nederland, Ivoorkust en Ghana, en vele lokale commerciële organisaties. Vlisco Netherlands heeft  circa 600 medewerkers. Binnen de organisatie heerst een echte Brabantse cultuur; hard werken, gezelligheid en een hoge betrokkenheid vanuit de medewerkers. Dit in combinatie met bouwen en professionaliseren van de organisatie.


Verantwoordelijkheden
Als manager Learning & Development ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van een strategisch plan op het gebied van leren en ontwikkelen binnen de Vlisco Group. Tevens draag je verantwoordelijkheid voor de onderstaande taken:

 • De directie adviseren over te zetten stappen op HR-gebied. Dit doe je vanuit de visie van de HR-afdeling in combinatie met de ontwikkelingswensen vanuit medewerkers;
 • Waarborgen van de kwaliteit van het op te zetten beleid door middel van je kennis en best practices;
 • Kritische blik werpen op de bestaande trainingen en aanpassingen en innovaties doorvoeren waar nodig;
 • Samen met je team verantwoordelijk voor de vaktechnische opleidingen in de fabriek;
 • Verantwoordelijk voor constante ontwikkeling van zowel nieuwe als bestaande medewerkers van startniveau tot aan (lijn)management.

Requirements

Kwaliteiten
Om deze rol tot een succes te maken ben je een mensgerichte professional met een visie voor de toekomst op het gebied van leren en ontwikkelen. Je communiceert en schakelt makkelijk op alle niveaus in de organisatie. Je staat stevig in je schoenen, bent stressbestendig, flexibel en beschikt over een positieve houding en een flinke dosis humor. Ook ben je creatief en enthousiast in het overbrengen van je doelstellingen. Je bent in staat om stakeholders inhoudelijk te overtuigen en draagvlak te creëren. Ook weet je impact te maken en beschik je over implementatiekracht om doorbraken te realiseren. 

Verder breng je mee:

 • Afgeronde Hbo- en/of Wo-opleiding op gebied van arbeids- en organisatiepsychologie, HRM of bedrijfskunde;
 • Relevante leidinggevende werkervaring op het gebied van verandermanagement, talent management, leadership development en recruitment (>10 jaar);
 • Je bent analytisch sterk en weet de vertaalslag naar een concreet beleid te maken;
 • Van nature ben je een echte verandermanager en weet je draagvlak te creëren op elk niveau binnen de organisatie;
 • Positief kritische gesprekspartner voor de directie en het lijnmanagement;
 • Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in zowel Nederlands als Engels.

Interesse?

Indien je graag meer wilt weten over de functie, dan kun je contact opnemen met Angela Castaño, Recruiter via 06-11067619.

Maak je interesse kenbaar door te solliciteren via de Apply button. Bij sollicitatie ontvangen wij graag een motivatiebrief en een uitgebreid curriculum vitae.