Manager Employee Involvement

Description

Veranderen en verbeteren staat momenteel hoog op onze agenda. Zo ook binnen onze HR-afdeling. Vanuit deze gedachte zijn wij op zoek naar een manager Employee Involvement. In deze rol houd je jezelf bezig met het creëren en behouden van de juiste werkomgeving voor alle medewerkers van Vlisco. Je doel is het toewerken naar een perfecte werkbeleving door de medewerkers, zodat deze het beste resultaat uit zichzelf én voor de organisatie weten te behalen. Dit doe je o.a. door het realiseren van medewerkers feedback, interne communicatie en sociale activiteiten. Ben jij die ervaren HR-professional die er graag voor zorgt dat onze medewerkers en teams kunnen excelleren en presteren door een werkomgeving te creëren waarin motivatie en betrokkenheid wordt versterkt? Zet jij jouw kennis en ervaring graag in binnen een veranderende omgeving? Dan nemen we je graag mee in de specificaties van deze functie.

 

Organisatie

Vlisco Group is een bedrijf met een zeer inspirerend verhaal. Vlisco produceert al 170 jaar zeer populaire modestoffen van hoge kwaliteit, met sprekende kleuren en expressieve dessins die een essentieel onderdeel vormen van de levendige West en Centraal Afrikaanse cultuur. Het portfolio van Vlisco Group bestaat uit vier merken: Vlisco, Woodin, Uniwax en GTP. Design, mode, creativiteit, innovatie en kwaliteit zijn hierbij de overkoepelende merkwaarden. Vlisco Group heeft circa 2.300 medewerkers met een hoofdkantoor in Nederland, productielocaties in Nederland, Ivoorkust en Ghana, en vele lokale commerciële organisaties. Vlisco Netherlands heeft  circa 600 medewerkers. Binnen de organisatie heerst een echte Brabantse cultuur; hard werken, gezelligheid en een hoge betrokkenheid vanuit de medewerkers. Dit in combinatie met bouwen en professionaliseren van de organisatie.

 

Verantwoordelijkheden
Als manager Employee Involvement ben je onderdeel van de afdeling HR. Je rapporteert direct aan de HR-directeur en maakt deel uit van het HR-MT. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en borgen van visie, strategie en beleid ten aanzien van een excellente werkomgeving en employee experience. Hierin adviseer je het lijnmanagement en de directie en creëer en implementeer je passende tooling.

Hiernaast draag je verantwoordelijkheid voor de onderstaande taken:

 • Het inzetten van de juiste hedendaagse tooling en communicatiemiddelen m.b.t. employee experience en feedback;
 • Het onboardingsproces van nieuwe medewerkers;
 • Het opstellen en toepassen van de interne de communicatiestrategie;
 • Het ontwikkelen van een communicatieplan voor o.a. "Vlisco talks", "De Vlisco" nieuwsbrief en de organisatie van de kwartaal update meetings;
 • De ondersteuning in de overige communicatiewerkzaamheden zoals arbeidsmarktcommunicatie, HR-communicatie, employer branding, interne events etc;
 • Je werkt nauw samen met de HR-collega’s van de andere HR-specialisten teams in het bijzonder ten aanzien van cultuurverandering.

Requirements

Kwaliteiten
Om deze rol tot een succes te maken ben je een nieuwsgierig, mensgerichte professional met een visie voor de toekomst op het gebied van Employee Involvement. Je communiceert en schakelt makkelijk op alle niveaus in de organisatie. Je staat stevig in je schoenen, bent stressbestendig, flexibel en beschikt over een positieve houding en een flinke dosis humor. Ook ben je communicatief sterk, creatief en enthousiast in het overbrengen van je doelstellingen. Je bent in staat om stakeholders inhoudelijk te overtuigen en draagvlak te creëren. Ook weet je impact te maken en beschik je over implementatiekracht om doorbraken te realiseren. Kortom een echte specialist op het gebied van medewerkers betrokkenheid. 

Verder breng je mee:

 • Je hebt aantoonbare ervaring in het maken en implementeren van beleid en het opzetten en aansturen van projecten;
 • Je denkt in kansen en mogelijkheden, je bent transparant en schakelt snel;
 • Je opereert zelfstandig, bent besluitvaardig en integer;
 • Je hebt een hands-on mentaliteit, bent pragmatisch en resultaatgericht;
 • Je bent zowel mondeling als schriftelijk communicatief vlot en actief in zowel Nederlands als Engels;
 • Je bent tussen de 28-32 uur per week beschikbaar.

Interesse?

Indien je graag meer wilt weten over de functie, dan kun je contact opnemen met Angela Castaño, Recruiter via 06-11067619.

Maak je interesse kenbaar door te solliciteren via de Apply button. Bij je sollicitatie ontvangen wij graag een motivatiebrief en een uitgebreid curriculum vitae.