Junior Chemisch Analist

Description

Binnen ons Servicelaboratorium zijn wij op zoek naar een Junior Chemisch Analist. In deze functie ga je de uitdaging aan op chemisch, coloristisch en doek mechanisch gebied. Deze, voor Vlisco, zéér belangrijke vakgebieden zijn essentieel voor het waarborgen van Vlisco als koploper in vernieuwing. Kwaliteit kan alleen maar blijven bestaan als de capaciteit, kennis en kunde wordt gewaarborgd en vergroot. Jij, als Junior Chemisch Analist, levert een bijzondere bijdrage in het realiseren van deze doelstellingen.

 

Organisatie

Vlisco Group is een bedrijf met een zeer inspirerend verhaal. Vlisco produceert al 170 jaar zeer populaire modestoffen van hoge kwaliteit, met sprekende kleuren en expressieve dessins die een essentieel onderdeel vormen van de levendige West en Centraal Afrikaanse cultuur. Het portfolio van Vlisco Group bestaat uit vier merken: Vlisco, Woodin, Uniwax en GTP. Design, mode, creativiteit, innovatie en kwaliteit zijn hierbij de overkoepelende merkwaarden. Vlisco Group heeft circa 2.300 medewerkers met een hoofdkantoor in Nederland, productielocaties in Nederland, Ivoorkust en Ghana, en vele lokale commerciële organisaties. Vlisco Netherlands heeft circa 600 medewerkers. Binnen de organisatie heerst een echte Brabantse cultuur; hard werken, gezelligheid en een hoge betrokkenheid vanuit de medewerkers. Dit in combinatie met bouwen en professionaliseren van de organisatie.

 

Verantwoordelijkheden

Als Chemisch Analist ben je werkzaam op het Servicelaboratorium van de afdeling R&D. Naast het zelfstandig uitvoeren van diverse routinematige analyses, ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van complexe werkzaamheden. Het gaat daarbij om werkzaamheden zoals ingangscontroles van grondstoffen, uitvoeren van analyses ter ondersteuning van de productie en emissiemetingen t.b.v. QHSE. De analyses worden uitgevoerd op hoogwaardige analytische apparatuur. Daarnaast voer je werkzaamheden uit ter ondersteuning van de afdeling Coloristiek en Innovatie van R&D. Je rapporteert direct aan de manager R&D.

De analyses en onderzoeken die je uitvoert hebben als doel het beheersen, bewaken, verbeteren en innoveren van de processen en de kwaliteit van het eindproduct van de Vlisco Group. Tevens dragen deze bij aan de beheersing van de arbo en milieuprestatie van de productieafdeling (emissiemetingen).

Requirements

Om deze rol tot een succes te maken beschik je over een energieke en analytische persoonlijkheid. Door je flexibele instelling ben je in staat snel te schakelen tussen routine werk, een spoedklus en nieuwe ontwikkelingen. Je bent communicatief vaardig, neemt je verantwoordelijkheid en beschikt over een gezonde dosis humor. Je vindt het prettig om samen te werken met collega’s met liefde voor het vak en bent ook in staat zelfstandig, gestructureerd en nauwkeurig te werken.

 

Verder breng je mee:

 • Een afgeronde MLO 4 opleiding in de richting van de chemie;
 • (Stage)ervaring in de textielproductie;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Proactiviteit in de ondersteuning en sensitief in het nemen van initiatief.

..verder ben je woonachtig in de regio Helmond, Eindhoven, Breda, Tilburg, Den Bosch, Venlo, Roermond of Weert en omstreken.


Aanbod 

Dit is de aftrap van jouw carrière. We bieden de mogelijkheid om je als Junior Chemisch Analist te ontwikkelen binnen een dynamische en innoverende werkomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Vlisco Group. Wij bieden je een positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 13e maand;
 • 25 vakantiedagen;
 • 8% vakantiegeld;
 • Flexibele werktijden;
 • Opleidingsmogelijkheden;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Pensioenregeling.