Interim Manager HR-Administratie, 1 year assignment

Description

Veranderen en verbeteren staat momenteel hoog op onze agenda. Zo ook binnen onze HR-afdeling. Vanuit deze gedachte zijn wij op zoek naar een Manager HR Administratie. Dit is een nieuwe tijdelijke opdracht (ad interim) binnen Vlisco voor minimaal 12 maanden. De rode draad in deze opdracht is het inzichtelijk maken en verder optimaliseren en automatiseren van de HR- administratieprocessen, dit doe je samen met je team en de afdeling IT. Ben jij die ervaren Manager HR Administratie die graag orde in de chaos schept, samen bouwt met én aan je team? Draag jij er graag zorg voor dat onze systemen overzichtelijk en gebruiksvriendelijk zijn en daardoor bijdragen aan de betrokkenheid en prestatie van onze medewerkers? Zet jij jouw kennis, kunde en ervaring als HR Administratie professional en ervaren leidinggevende graag in binnen een veranderende omgeving? Dan nemen we je graag mee in de specificaties van deze opdracht.

 

Organisatie

Vlisco Group is een bedrijf met een zeer inspirerend verhaal. Vlisco produceert al 170 jaar zeer populaire modestoffen van hoge kwaliteit, met sprekende kleuren en expressieve dessins die een essentieel onderdeel vormen van de levendige West en Centraal Afrikaanse cultuur. Het portfolio van Vlisco Group bestaat uit vier merken: Vlisco, Woodin, Uniwax en GTP. Design, mode, creativiteit, innovatie en kwaliteit zijn hierbij de overkoepelende merkwaarden. Vlisco Group heeft circa 2.300 medewerkers met een hoofdkantoor in Nederland, productielocaties in Nederland, Ivoorkust en Ghana, en vele lokale commerciële organisaties. Vlisco Netherlands heeft  circa 600 medewerkers. Binnen de organisatie heerst een echte Brabantse cultuur; hard werken, gezelligheid en een hoge betrokkenheid vanuit de medewerkers. Dit in combinatie met bouwen en professionaliseren van de organisatie.

 

Verantwoordelijkheden

Als interim Manager HR Administratie ben je onderdeel van de afdeling HR en geef je direct leiding aan het Administratie - en Payroll team, bestaande uit 4 collega’s. Je rapporteert direct aan de HR-directeur en maakt deel uit van het HR MT. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, optimaliseren en implementeren  van effectieve en efficiënte HR- en salarisadministratie processen. Tevens draag je samen met de afdeling IT zorg voor verdere automatisering en digitalisering en het opzetten van een HR-IT landschap die passend is bij de Vlisco organisatie.

Hiernaast draag je verantwoordelijkheid voor de onderstaande taken:

 • Het in kaart brengen van het huidige HR-IT landschap, waarna je adviseert over de nodige verbeterslagen en deze ook implementeert;
 • Het aanwijzen van verbeteringen in het Payroll proces en de implementatie daarvan;
 • Coördinatie en levering van effectieve en kostenbesparende administratieve dienstverlening;
 • Het ontwikkelen van workflows en een verbeterde werknemer portal (‘employee self service’) en de implementatie daarvan;
 • Het aansturen en ontwikkelen van het zelfsturende Administratie en Payroll team;
 • Het toezien op het consistent toepassen van de arbeidsvoorwaarden van Vlisco
 • Het toezien op het juist, continue borgen van kennis.

Requirements

Kwaliteiten

Om deze opdracht tot een succes te maken ben je een energieke mensgerichte én procesmatige professional met een visie voor de toekomst op het gebied van HR Administratie. Je beschikt over de nodige recente kennis van Payrol-l en HR-systemen. Je communiceert en schakelt makkelijk op alle niveaus in de organisatie. Je staat stevig in je schoenen, bent stressbestendig, flexibel en beschikt over een positieve houding en een flinke dosis humor. Ook ben je creatief en oplossingsgericht en enthousiast in het overbrengen van je doelstellingen. Je bent in staat om stakeholders inhoudelijk te overtuigen en draagvlak te creëren. Ook weet je impact te maken en beschikt je over implementatiekracht om doorbraken te realiseren. Kortom een echte specialist op het gebied van HR-administratie.

Verder breng je mee:

 • Relevante kennis en ervaring met HR-IT pakketten zoals Persmaster, Paymaster, Youpp, Protime of Talent Excellence;
 • Aantoonbare ervaring in het leiden van implementatietrajecten;
 • Aantoonbare ervaring in en drive voor het leveren van hoogstaande innovatieve administratieve dienstverlening;
 • Werkervaring in een productie -maakomgeving met ploegendiensten;
 • Aantoonbare ervaring in het leiden, motiveren en verder ontwikkelen van een zelfsturend team;
 • Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als Engels;
 • Fulltime beschikbaar voor de duur van 12 maanden.