Business Intelligence Consultant

Description

Het applicatielandschap binnen Vlisco Groep is sterk in beweging als gevolg van organisatieontwikkelingen binnen Vlisco Groep. In dit applicatielandschap speelt Business Intelligence een cruciale rol om te voorzien in de gewenste (management) informatie ten behoeve van alle lagen in de organisatie.


Organisatie
Vlisco Group is een bedrijf met een zeer inspirerend verhaal. Vlisco produceert al 170 jaar zeer populaire modestoffen van hoge kwaliteit, met sprekende kleuren en expressieve dessins die een essentieel onderdeel vormen van de levendige West en Centraal Afrikaanse cultuur. Het portfolio van Vlisco Group bestaat uit vier merken: Vlisco, Woodin, Uniwax en GTP. Design, mode, creativiteit, innovatie en kwaliteit zijn hierbij de overkoepelende merkwaarden. Vlisco Group heeft circa 2.300 medewerkers met een hoofdkantoor in Nederland, productielocaties in Nederland, Ivoorkust en Ghana, en vele lokale commerciële organisaties. Vlisco Netherlands heeft circa 600 medewerkers. Binnen de organisatie heerst een echte Brabantse cultuur; hard werken, gezelligheid en een hoge betrokkenheid vanuit de medewerkers. Dit in combinatie met bouwen en professionaliseren van de organisatie.

Verantwoordelijkheden
In de functie van Business Intelligence Consultant kun je jouw kennis en kunde op BI gebied inzetten binnen een bijzonder textielbedrijf in Helmond waar alle soorten functies vertegenwoordigd zijn. Een werkomgeving van fabriek en ambacht, van design & product teams tot Afrikaanse consument, handelaren en zusterbedrijven. Als BI consultant ga je aan de slag met het analyseren van bedrijfsprocessen, je onderzoekt de informatiebehoefte en vertaalt data naar heldere en betrouwbare informatievoorziening (dashboards, rapportages etc.); vooral Qlikview applicatie. Ook sla je de brug naar het ontwerpen, bouwen en implementeren van BI oplossingen. Met jouw inbreng en expertise til jij de efficiëntie van het management en directie naar een hoger niveau. Met een nieuw team ga je voor de allerbeste oplossing en durf je elke uitdaging aan. Het is een fulltime functie op het hoofdkantoor en productielocatie in Helmond (15 km van Eindhoven); incidenteel zal naar Afrika gereisd worden (1 of 2 keer per jaar).

Requirements

Kwaliteiten
Om deze rol tot een succes te maken ben je een zelfstandige en gedreven professional met expertise en betrokkenheid op het gebied van Business Intelligence. Je communiceert en schakelt makkelijk op alle niveaus in de organisatie. Je staat stevig in je schoenen, bent stressbestendig, flexibel en beschikt over een proactieve houding en een flinke dosis humor. Je hebt affiniteit met het ontwikkelen van softwarematige oplossingen. Daarnaast ben je accuraat en kun je goed samenwerken. Kortom een echte specialist op het gebied van Business Intelligence.

Verder breng je mee:

 • Een afgeronde relevant Hbo- of Wo-opleiding;
 • 2 tot 5 jaar ervaring op het gebied van Business Intelligence;
 • Ervaring met BI-software zoals QlikView, QlikSense, Tableau of Microsoft Power BI is een pré;
 • Basiskennis van Data warehouse en ETL tooling;
 • Ervaring in een Agile/Scrum omgeving is een pré;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Aanbod
In de rol van Business Intelligence Consultant bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en veranderende werkomgeving. Je krijgt de kans om jouw talent in te zetten binnen een omgeving waarin je er écht toe doet. Wij bieden je een fulltime (38 uur) positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 13e maand;
 • 25 vakantiedagen;
 • 8% vakantiegeld;
 • Telefoon en laptop;
 • Flexibele werktijden;
 • Opleidingsmogelijkheden;
 • Winstuitkering;
 • Pensioenregeling;
 • Reiskostenvergoeding.

Interesse?
Indien je graag meer wilt weten over de functie, dan kun je contact opnemen met Angela Castaño, Recruiter via 06-11067619.

Maak je interesse kenbaar door te solliciteren via de apply button. Bij je sollicitatie ontvangen wij graag een motivatiebrief en een uitgebreid curriculum vitae.